16 Temmuz 2021 Cuma

Pininfarina Teorema


Geleceğe dönük birçok konsept çalışması bulunan Pininfarina bu sefer de Teorema ile karşımıza çıkıyor. Tamamen otonom olarak yol alabilen otomobil hem aerodinamik yapısı hem de iç mekan düzeniyle dikkat çekiyor.

5.4 metre boya ve 1.4 metre yüksekliğe sahip olan otomobil sivri burun yapısı ve girişinde ince LED aydınlatmalara sahip hava kanalıyla farklı görünüyor. Lastikleri köşelere çekilen modelde bir kapı bulunmuyor. Arka kısımda da ince LED stoplar yer alırken aerodinamik pakette yer alan spoiler ve difüzör burada şık bir şekilde gizlenmiş olarak duruyor.

Arka bölümü yukarıya doğru açılırken tepedeki cam bölümü de ileriye kayan kabine geçiş bu şekilde sağlanıyor. 1+2+2 oturma düzenine sahip olan otomobilin koltukları farklı şekilde konumlandırılabiliyor. Direksiyon simidi bulunmayan araç iki joystick yardımıyla kumanda ediliyor.

Organik LED aydınlatmaya sahip iç mekanda interaktif artırılmış gerçeklik sunan göstergeler Continental tarafından üretilen cama yansıtılıyor. Bu arada koltukların Poltrona Frau ile ortaklaşa geliştirildiklerini de belirtelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder