15 Temmuz 2021 Perşembe

Hyundai Elantra N


Hyundai'nin merakla beklenen sportif sedan modeli Elantra N sonunda ortaya çıktı. Birçok markanın sedan modellerden uzak durduğu şu günlerde Kore'den gelen haberler sportif sürüş meraklılarının yüzünü güldürüyor.

Çok daha agresif duran ön tamponunda ek hava girişleri sunan otomobilde 19 inç çaplı jantlar, siyah renkli yan aynalar, kırmızı renkli aerodinamik parçalar ve fren kaliperleri, bir çift geniş egzoz çıkışı, spoiler ve difüzöre benzer eke sahip arka tampon bulunuyor.

Sertliği ayarlanabilir süspansiyon sistemi haricinde fren sisteminde de önde 360 mm çaplı diskler sunuluyor. Süspansiyon ve egzoz sistemlerinin haricinde direksiyonun da araca özel ayara sahip olarak kalibre edildiğini hatırlatalım.

İç mekanda araca özel grafik ve fonksiyonlara sahip dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran dikkat çekiyor. N armalı direksiyon simidinde de iki N bir de overboost düğmesi yer alıyor. Metal pedal seti, N logolu vites kolu ve yan destekleri yükseltilen koltuklar da standart olarak sunulurken sabit kafalıklı ön koltuklar opsiyonlar arasında.

Bazı pazarlarda i30 N Sedan olarak anılan otomobilin kaputu altında 5 kapılı kardeşinden tanıdığımız turbo beslemeli, 2 litre hacimli ünite yer alıyor. 280 beygir güç, 392 nm tork üretebilen ünite, overboost ile 20 saniye boyunca 290 beygir güç üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel ve 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanlarla alınabilen aracın 0-100 km/s hızlanması 5.3 saniyeye kadar inebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder