19 Mart 2020 Perşembe

Hyundai Elantra


Hyundai'nin C segmentinde yer alan sedan modeli Elantra yeni nesline kavuştu. Artık hibrit motorla da sunulacak olan otomobilin dışı kadar içi de değişmiş. Sunulan donanımların çok daha zengin olması da sanırız kimseyi şaşırtmayacaktır.

Güncel Hyundai modellerinin köşeli hatlarını devam ettiren Elantra'nın ileriye uzayan panjuru ve LED farları çok dikkat çekici. Birçok farklı açıya sahip yan karakter çizgileri, düşük tavan ve hem kısa hem de yüksek bagaj yapısı, bagaj kapağı boyunca uzanan LED stop ve spoiler biçiminde şekillendirilmiş bagaj kapağı dinamik görünümü pekiştirmiş.


4.676 mm boya, 1.836 mm genişliğe ve 1.414 mm yüksekliğe sahip olan Elantra'nın aks mesafesiyse 2.720 mm'ye yükselmiş. Eskisinden daha uzun, geniş ve alçak olan model arka koltuklarda 58 mm daha fazla diz mesafesi sunuyor.

İç mekanı da büyük değişim geçiren otomobilde dijital gösterge tablosu ve büyük bir dokunmatik ekran bulunuyor. Daha küçük bilgi-eğlence ekranı seçildiğinde ekranın yanlarında fiziksel menü butonları sunan Elantra 10.25 inçlik ünite için bu düğmeleri aşağıya taşımış. İnce yapılı havalandırma ızgaraları da şık bir görünüm sunmuş.


Segmentinde ilk defa kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto sunan Elantra'da dört kollu direksiyon simidi ve gösterge panelinin soluna konumlandırılan dokunmatik kumandalar dikkat çekiyor. Sinyal ve silecek kollarının da çok daha kaliteli olduğunu ayrıca belirtebiliriz. Temassız şarj istasyonu, Bose ses sistemi ve araç fonkisyonlarını akıllı telefondan kumanda etmeye yarayan sanal anahtar da donanımda.

İlk etapta iki motor seçeneğiyle tanıtılan otomobilin 2 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli motoru 150 beygir güç, 180 Nm tork üretebiliyor. 1.6 litre hacimli, benzinli motora sahip hibrit üniteyse toplamda 141 beygir güç, 265 Nm tork üretebiliyor. İlk motor CVT ile donatılırken ikincisi 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip.

2 yorum:

  1. dış:
    ön audi
    arka skoda + bmw


    iç:
    yeni golf + vag grubu direksiyon

    havalandırma a4/passat

    dış form yeni insignia

    elentra yazısı da aynı yeni vag grubu stili

    direksiyon yeni a8/a6

    multimedya ekranı yeni bmw kokpit ekranı


    konsol ile kol dayama arası parça renö (onlar cayenne'den çaldı, şimdi mercedes suv'larında kullanıyor)


    helal olsun valla

    ben alırım bu arabayı diğer markalara olan hasretimi dindirir

    8'i birarada nescafe gibi.

    YanıtlaSil