16 Mart 2020 Pazartesi

Apex AP-0


Elektrik motorlu spor otomobiller kafilesine yeni bir katılım oldu. Apex, Cenevre'de sergilemeyi planladığı konsepti sonunda tanıttı. Aracın performans verileri de menzili de yüzleri güldürebiliyor.

Yola çıkma izni olsa da bir yarış aracı gibi görünen otomobilin alçak yapısı dışında en çok dikkat çeken detayları, ince şeritler halinde çizilen LED aydınlatma grubu. dev jantlar ve yüksek süratte denge sağlayan arka kuyruk.

Yukarıya doğru açılabilen kapılardan ulaşılan iç mekanın fotoğrafları henüz paylaşılmamış olsa da dijital ve holografik göstergeler, metal pedal seti ve üzerinde sürüş kumandalarının bulunduğu kare biçimli direksiyon simidinin özellikleri sıralanmış.


3. seviye otonom sürüş özelliği olan konseptin ileride 4. seviyeye de evrilebileceği açıklandı. Otomobilde görev yapan fren sisteminde karbon seramik diskler kullanılmış. Çaplarsa önde 360, arkadaysa 340 mm. Bu arada karbon fiber jantlar da önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı.

660 beygir güç üretebilen elektrik motoru arkadan itişli aracı 0'dan 100 km/s sürate 2.3 saniyede ulaştırabiliyor. 306 km/s maksimum sürate sahip AP-0'da kullanılan 90 kWh kapasiteli bataryalar 515 km menzil sunarken ağırlığın 1.200 kg'da tutulabilmesi iyi haber.

3 yorum:

  1. korona vayrıs sebebi ile lux araç satışlarında çakılma bekleniyor.

    YanıtlaSil
  2. bu marka google'a yazınca gelmiyor?

    YanıtlaSil