16 Temmuz 2021 Cuma

Kia Ceed, ProCeed ve XCeed


Kia, Türkiye'de çok popüler olamayan Ceed ailesini makyajladı. Şarj edilebilir hibrit motorla da alınabilen güncellenmiş araçlar arasında XCeed ve çok şık görünen shooting brake versiyon Proceed de yer alıyor.

Yeni marka logosuna kavuşan araçların ön bölümlerinde, yenilenen iç desenlere sahip far ve panjur dikkat çekiyor. Tampon da artık daha sportif duruyor ve ek aydınlatması farlara taşındığından bu parçaya sahip değil. Yeni tasarıma sahip 17 ve 18 inç çaplı jantlar haricinde 4 yeni gövde rengi sunan otomobillerin arkalarında, yine farklı iç desene sahip LED stoplar ve daha agresif görünen tampon görülebiliyor.

İç mekanda neredeyse hiçbir değişiklik sunmayan üçlüde dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekran kullanımı devam ederken bu ünitenin güncel grafik ve özelliklere kavuştuğunu söyleyelim. Ayrıca döşeme seçeneklerinde de yenilikler var.

Kaput altında, Ocak ayında kullanıma geçen 1, 1.5 ve 1.6 litre hacimli motor seçenekleri bulunuyor. 48 Volt hafif hibrit teknolojisi sunan 1 litre hacimli ünite 120 beygir güç üretebilirken 1.5 ve 1.6 litre hacimli, benzinli motorlar 160 ve 204 beygir gücünde.

Farklı üniteler isteyenlere yine 48 Volt hafif hibrit yardımcılı, 136 beygir güç üretebilen Diesel motor sunan Kia, 1 litre hacimli motorun LPG ile çalışan seçeneğini de üretiyor. Atmosferik emişli, 1.6 litre hacimli, benzinli motora sahip şarj edilebilir hibritse 141 beygir güç, 265 Nm tork üretebiliyor ve 58 km elektrikli menzile sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder