15 Ekim 2020 Perşembe

Volkswagen Golf GTI Clubsport


Volkswagen'in sportif Golf ailesi genişlemeye devam ediyor. Şubat ayında tanıtılan GTI'ın üzerinde konumlanan Clubsport, önceki nesil Golf R'ın gücünü önden çekişli altyapısıyla sunmaya başlıyor.

Dışarıdan bakıldığında çok daha agresif görünen bir ön tamponla kardeşlerinden hemen ayrılan otomobilde 18 veya 19 inç çaplı jantlar tercih edilebiliyor. Siyah renkli çıkartmalar ve genişleyen çift egzoz çıkışıyla birlikte sahte difüzör ve çift katlı spoiler de donanımda sunulmakta. Ayrıca çamurlukların üst kısımlarına eklenen küçük deflektörler de dikkatli gözlerden kaçmıyor.

İç mekanında bir tasarım yeniliği sunmayan otomobilin 15 mm alçaltılan süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş. Ayrıca VAQ isimli yeni bir elektromekanik diferansiyel kilidi donanıma eklenmiş. Bu parça, farklı sürüş modlarına uygun olarak farklı şeviyelerde kilit sağlayabiliyor. Ayrıca sertliği ayarlanabilir süspansiyon sistemine Nürburgring modu da eklenmiş.

Kaputu altında yine turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli, benzinli motoru gördüğümüz otomobil 300 beygir güç, 400 Nm tork sunabiliyor. Önden çekişli model 7 ileri vitesli DSG ile 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 6 saniye altına indirebilmiş. Maksimum süratse 250 km/s'te sınırlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder