16 Ekim 2020 Cuma

Dacia Spring Electric


Dacia'dan güzel haberler gelmeye devam ediyor. Romanya merkezli üretici ilk elektrikli otomobilini tanıttı. Avrupa piyasasında fiyatıyla dikkat çekecek model aslında Renault City K-ZE'nin hafifçe elden geçirilmiş hali.

3.734 mm boya, 1.770 mm genişliğe ve 1.516 mm yüksekliğe sahip. olan otomobilin aks mesafesi de 2.423 mm. Tasarımı da çok tanıdık olan Spring Electric, Renault City K-ZE'nin Dacia armasına sahip bir versiyonu olarak tanımlanabilir.

Modelin iç mekanının da Fransız kardeşinden alındığını söyleyebiliriz. Ana hatlar aynı olsa da dört kollu direksiyon simidi, dijital gösterge tablosunda kullanılan grafikler ve bilgi-eğlence ekranı farklı. 300 litre hacim sunan bagaj da arka koltuk sırtlığı katlanarak genişletilebiliyor.

Aracın elektrik motoruysa yüksek performans yerine düşük elektrik tüketimi sağlamak üzere ayarlanmış. 45 beygir güç, 125 Nm tork üretebilen üniteyle araç 125 km/s sürat yapabiliyor. Eco modundaysa güç 31 beygire, maksimum süratse 100 km/s'e geriliyor. 26.8 kWh kapasiteli pillerse şehir kullanımında yaklaşık 300 km menzil sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder