14 Ekim 2020 Çarşamba

Volkswagen Taos

Volkswagen'in SUV sevgisinin önü kesilmiyor. Alman marka şimdi de Atlantik Okyanusu'nun diğer kıyısına özel bir modelle karşımızda. Üstelik bu araç, hem Kuzey hem de Güney Amerika pazarlarında sunulacak.

Markanın yeni nesil LED farlı yüzüne sahip olan otomobilin geniş panjuru da ince bir LED çubukla kesilmiş. Dinamik görünüm tamponda ve çapları 19 inçe kadar büyüyen jantlarda devam etmiş. Üst kısmı düzleştirilmiş çamurluklar ve kapıların alt kısımları siyah plastikle korunurken tavan rayları ve kontrast tavan rengi unutulmamış.

Arkadan bakıldığında küçültülmüş bir Touareg'i andıran otomobilin tamponuna hem gri bir koruma hem de sahte egzoz çıkışları eklenmiş. 4.465 mm boyuyla Tiguan'dan 2 cm kadar kısa olan Taos'un 2.690 mm'lik aks mesafesiyse bu aracınkinden yaklaşık 1 cm uzun. Araç ayrıca 1.842 mm genişlik ve 1.636 mm yükseklik sunuyor.

İç mekanı sade bir görünüm sunan Taos'un dijital gösterge paneli ve 3 kollu direksiyon simidi tanıdık. Büyük dokunmatik ekranı konsol üzerine yerleştiren Volkswagen daha yukarıda bir de tepsiye yer vermiş. Aracın analog havalandırma kumandaları da tanıdık olsa da şık vites topuzu ve deri döşemelerin üzerinde sunulan desenler yeni.

Kaputu altında, Kuzey Amerika'da 1.5, Latin Amerika'da ise 1.4 litre hacimli TSI motoru barındıran Taos'un bu üniteleri sırasıyla 160 ve 150 beygir güç üretebiliyor. 250 Nm tork sağlayan motorlar yine sırasıyla 8 ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımanlarla eşleştirilmiş. İlerleyen aylarda 2 litre hacimli TSI üntie ve dört tekerlekten çekiş sisteminin de donanıma eklenmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder