11 Ekim 2020 Pazar

Taraschi Berardo


Hayata dönen markalara bir yenisi ekleniyor. İtalya'yı 50'li yıllarda koşulan yarışlarda başarıyla temsil eden markalardan olan Taraschi, yeni spor otomobiliyle pazarda şans arayacak. Üstelik araç aslında çok tanıdık bir otomobil.

Dışarıdan bakıldığında Berardo'nun temellerini paylaştığı aracı tanımak zor. Sadece yukarıya doğru açılan kapıları ipucu veren model çamurlukların üzerine doğru uzayan LED farlara ve kaput üzerinde büyük bir hava çıkışına sahip. 21 inç çaplı jantlar, yusyuvarlak arka bölüm, çamurluklara alınmış stoplar, merkezi yerleşime sahip çift egzoz çıkışı ve difüzör geri kalan detaylar arasında.

İç mekana geçildiğinde altyapısını kullandığı BMW i8'in genel hatları görülüyor olsa da deri ve ahşap kaplamanın bolluğu buraya çok farklı bir hava katmış. Vites konsolu yeniden şekillendirilirken dijital gösterge tablosu da farklı bir görünüme sahip.

Brembo imzalı frenlerinde 380 mm çaplı diskler ve 6 pistonlu kaliperler görev yapan otomobilin karbon seramik fren opsiyonu seçildiğinde disk çapları ön aksta 400 mm'ye yükseliyor. 


BMW'den de tanıdığımız 1.5 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, benzinli motora eşlik eden elektrik motoruyla 420 ile 520 beygir arasında güce sahip olabilen araç dört tekerlekten çekişli ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip. En düşük güçlü seçeneği 0-100 km/s hızlanmasını 3.9 saniyede tamamlayabilen otomobilin bu versiyonu bile 280 km/s sürate ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder