24 Şubat 2020 Pazartesi

DS 9


DS işleri ciddileştirmeye başladı. Şimdiye kadar varlığını iki SUV ile sürdüren premium marka artık bir sedan araca sahip. Çin'de bir süredir satılan DS 9'un Avrupa için hazırlanan versiyonları, yine Çin'de görülen Peugeot 508 L temelleri üzerine geliştirilmiş.


Kuzeni 508'in aksine bir sedan olan otomobilin ön bölümünde dikey panjur ve kenarlara yerleştirilen ince gündüz farları bulunuyor. Çift renkli aynalar, gövdeye gömülen kapı kolları ve kaputa eklenen kromajlı trim parçası da dikkat çeken detaylar arasında.

Yüksek bir arka bölüme sahip modelin ince yapılı LED stopları şık iç desenleri ve alttan uzayan krom parçalarıyla dikkat çekiyor. DS 9'ün klasik Citroën DS'e göz kırpan bir detayı da arka camın üst köşelerine eklenen sinyaller. Tampona gömülen egzoz çıkışları ve ucu uzayan bagaj kapağı da sportif bir görünüm oluşturmuş.


4.933 mm boya, 1.855 mm genişliğe ve 1.468 mm yüksekliğe sahip olan modelin aks mesafesi 2.895 mm olarak açıklanıyor. 508'in askine DS 9'da çerçevesiz kapı camları bulunmuyor.

İç mekana geçildiğinde aracın lüks seviyesi de yüze vuruluyor. Dijital gösterge paneli, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve geniş dokunmatik ekranla birlikte bol bol deri ve Alcantara döşeme beklenen dokunuşlar. Hem ön hem de arka koltuklarında ısıtma, soğutma ve masaj sistemi bulunan otomobilin ön yolcu koltuğu da arkadan kumanda edilebiliyor.


Suunlan donanımlar arasında, yolu tarayan radarlar sayesinde sertliği ayarlanabilen süspansiyon sistemi, gece görüşü, adaptif hız sabitleyici, şeritte kalma asistanıyla birlikte 2. seviye otonom sürüş sistemi ve otomatik park yardımcısı bulunuyor.

Motor gücü 225 beygirden başlayan modelin 1.6 litre hacimli, benzinli motoru turbo beslemeli. Aynı üniteyi 11.9 kWh kapasiteli bataryalar ve elektrik motoruyla sunan hibrit seçenek yine aynı gücü sunsa da sadece elektrik motoruyla 50 km menzile sahip.

E-Tense olarak adlandırılan hibrit seçeneklere ilerleyen aylarda 250 beygir güç üretebilen bir seçenek de katılacak. Önden çekişli modelin dört tekerlekten çekişli kardeşiyse 360 beygir güç üretebilecek.

1 yorum:

  1. "DS Automobiles işleri ciddileştirmeye başladı..!"

    YanıtlaSil