3 Haziran 2019 Pazartesi

Porsche Boxster Bergspyder


Bu sefer Porsche gerçekten sürpriz yaptı. Alman üreticinin tanıttığı konsept, bir önceki nesil Boxster zamanında hazırlanmış özel bir model olmasına rağmen teknik verilerinin ortaya çıkması 2019 yılını buldu.


Porsche'nin sadece tırmanma yarışlarında kullanmak için hazırladığı 1968 model 909 Bergspyder'dan esinlenen otomobil Cayman GT4 temelli. Ön ve arka bölümleri standart araçla aynı olan otomobilin açık kokpiti ve kaputun üzerine eklenen takla barı en büyük farklılıkları.


Tek kişilik bir model olan Bergspyder'da sürücü önünde küçük bir cam bulunurken iç mekanda gereksiz büyün kumanda elemanları iptal edilmiş. Ayrıca yeni kaput üzerinde yer alan tek bölüm sayesinde motor da dışarıdan görünür hale gelmiş.


Motorunu Cayman GT4 ile paylaşan otomobilin 3.8 litre hacimli Boxer ünitesi 385 beygir gücünde ve bu güç, arka aksa 6 ileri vitesli manuel şanzımanla aktarılıyor. 909 Bergspyder, 384 kg gibi inanılmaz bir ağırlığa sahipken Boxster Bergspyder 1.099 kg ağırlığında ve 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.1 saniye sürüyor.

1 yorum: