3 Haziran 2019 Pazartesi

Škoda Mountiaq


Škoda Academy öğrencileri ilginç bir araca daha imza attı. Mountiaq isimli model sadece bir konsept olsa da markanın Kodiaq temelli bir pick up üretmesi durumunda tasarımın ne yöne kayabileceğini göstermeye yetiyor.


Yüzünü Kodiaq ile paylaşan araç bu bölümde sunduğu karter koruma, vinç, LED sis farları ve şnorkel fark yaratırken siyah renkli, 17 inç çaplı jantlar, tavana eklenen LED spotlar ve bir basamağa yer açan yan etek de gözlerden kaçmıyor.


Genişletilmiş çamurluklara sahip olan konseptin kasa bölümünde raylar ve alüminyum taban görev yapıyor. Üç parçalı taban kaplaması altında ek depolama hacmi de sunuluyor. Kasa kapağı altında da alüminyum basamak sunan pick up bagaj filesiyle kullanışlılığını artırmış.


İç mekanında iki kişi için yer bulunan konseptin ön konsolu, birkaç turuncu trim parçası dışında Kodiaq ile aynı. Sabit kafalıklı koltukların üzerinde özel grafikler, arkasındaysa depolama bölümü bulunuyor. Alcantara tavan döşemesi ve burada yer alan mavi marka logosu dikkat çekici.


Yerden yüksekliği 290 mm olarak açıklanan otomobilin boyu, Kodiaq'a göre 302 mm uzamış. Bu araca göre 123 mm genişlemiş olan model 34 mm yükselmiş. 2.450 kg ağırlığa sahip olan Mountiaq'ın kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motor görev yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder