30 Kasım 2017 Perşembe

Mercedes-Benz CLS Serisi


Mercedes'ten beklenen haber geldi ve Los Angeles otomobil fuarının kapıları açıldığı anda yeni nesil CLS Serisi tanıtıldı. Araçta yeni bir platformun yanında yepyeni motor seçenekleri de kullanılıyor.


Belki de aracın, güncel modellere en çok benzeyen yeri olan dış mekanında ana hatların çok farklılaşmadığı söylenebilir. Geniş ön panjur ve yukarıya doğru açı alan LED farlar dinamik görünüme katkı sağlarken bagaj kapağına doğru uzayan LED stoplar da şık bir duruşa sahip. Donanım seçeneğine göre tampon ve jantların farklılaşmasınaysa artık alıştık.

İç mekanda S Serisi'ni örnek alan otomobil çift dijital gösterge ve üç kollu direksiyon simidiyle modern bir duruş sunarken türbin biçimli havalandırma ızgaraları ve kapılardan başlayıp ön konsolu boydan boya geçen ambiyans ışıklandırması şık görünüyor.


Arkada üç kişilik oturma kapasitesi sunan otomobilin 520 litre hacimli bagajı, 40:20:40 oranında katlanabilen koltuk sırtlıkları sayesinde genişletilebiliyor. Otonom sürüş ve güvenlik sistemlerinin de S Serisi'nden alındığını hatırlatalım.

Kaputu altında, ilk etapta 3 litre hacimli, yeni 6 silindirli motorlar kullanılacak olan CLS'nin bu üniteleri hem turbo beslemeli hem de sıralı silindir dizilimine sahip. CLS 450 4MATIC'te kullanılan benzinli ünite 370 beygir güç, 500 Nm tork üretebilirken EQ Boost sayesinde buna 22 beygir güç, 250 Nm tork eklenebiliyor. Bu aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.8 saniye sürüyor.


CLS 350d ve CLS 400d'nin Diesel motorlarıysa sırasıyla 286 ve 340 beygir güç, 600 ve 700 Nm tork üretebiliyor. Bu araçların 0'dan 100 km/s sürate ulaşmalarıysa 5.7 ve 5 saniye sürmekte. Modellerin tamamında maksimum sürat 250 km/s'te sınırlı.

6 yorum:

  1. Kimi sevdiysek gitti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu model değişikliği ile birlikte b*oka batmayan Merco modeli kalmadı ve Mercedes Benz dostlar meclisinden tamamem ayrıldı.

      Sil
  2. şu amg tampon tasarımlarını diğer tampondan çirkin bulan bir ben miyim? cidden şu kırmızının tamponu hem daha akıcı hemde daha estetik duruyor. üstelik bu durum diğer mercedesler için de geçerli; CLA ilk çıktığından beri bütün amg tamponları daha çirkin tasarlanmaya başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beğenmiyorum çoğunlukla. Bir E Serisi'nde daha güzel görünüyor bence. Bir de belki C.

      Sil
  3. Son gerçek mercedes otomobili w140 olarak mazide kalmıştır.

    YanıtlaSil