26 Eylül 2012 Çarşamba

SsangYong e-XIV


SsangYong, XIV konsept ailesinin yeni üyesini tanıttı. Genel hatlar olarak birbirine oldukça yakın olan araçlardan XIV-1 geçtiğimiz yıl tanıtılırken XIV-2'nin tanıtımı üzerinden sadece 6 ay geçti.

4.160 mm boya, 1.790 mm ene ve 1.575 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.600 mm olarak açıklandı. Genel duruş itibariyle kardeşlerini andıran otomobilin köşeli hatlar, şişkin çamurluklarla birleşince güçlü bir görünüm oluşturmuş. Buz mavisi rengince LED aydınlatma grubuna sahip olan 3 kapılı konsept, çerçevesiz kapı camları ve inceyapılı yan aynalara da sahip.


İç mekanı oldukça fütüristik bir tasarım sunan aracın direksiyon simidinin alt kısmı düz, üst kısmıysa şeffaf tasarlanmış. Gösterge tablosu tamamen LCD ekrandan oluşan otomobilin orta konsolu da, havalandırma kumandaları dışında dokunmatik bir ekrandan oluşmakta. Şık bir vites konsoluna da sahip olan e-XIV'de dört adet tekli koltuk kullanılmış.

Elektrik ağırlıklı bir hibrit sisteme sahip olacağı açıklanan aracın elektrik motoru gücü tekerleklere aktarırken içten yanmalı motor sadece pilleri şarj edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder