24 Mart 2012 Cumartesi

SsangYong XIV-2


2012 Cenevre otomobil fuarında sergilenen dikkat çekici konsept araçlar arasında Güney Kore merkezli üretici SsangYong'un kompakt SUV modeli de bulunmakta.

Alışılmışın dışına çıkan dış görünümü ve özellikle de şişkin çamurluklarıyla Nissan Juke'u andıran otomoilde LED aydınlatma grubu, ince yapılı A sütunu, büyük jantlar, küçük kapı kolları ve inceltilmiş yan aynalar dikkat çekerken özellikle arka kısımda oldukça sportif bir hava yakalanmış.

4.166 mm boya, 1.820 mm genişliğe, 1.566 mm yüksekliğe ve 2.600 mm aks mesafesine sahip olan aracın geçtiğimiz yıl tanıtılan XIV-1 konseptinin geliştirilmiş hali olduğunu söyleyebiliriz.


Bez tavanı bagaj kapağının da üst kısmıyla birlikte açılanbilen konseptin arkasında iki adet küçük spoiler, şişkin bir tampon, büyük difüzör ve dörtgen biçimli merkezi egzoz çıkışı dinamik bir görünüm yaratmış.

İç mekanına geçildiğinde bir konsept olduğunu rahat bir şekilde belli ettiği görülen araçta karbon fiber, deri ve parlatılmış alüminyumun güzel görünen birlikteliğine LED ambiyans ışıklandırmaları da eşlik etmiş. Dört adet tekli koltuğa sahip olan XIV-2'nin koltuklarının arka yüzleri karbon fiber kaplı.

Alt kısmı düzleştirilmiş bir direksiyon simidine sahip olan aracın orta konsolu büyük bir dokunmatik ekrandan oluşurken buranın en üstünde yer alan bilgi ekranını kırmızı renkli ışıklandırmasıyla dikkat çekiyor. Gösterge tablosu da dijital olan otomobilin otomatik şanzımanlı versiyonlarında bir vites kolu bulunmuyor.

Bir konsept olsa da 1.6 litre hacimli iki motor seçeneği bulunan aracın benzinli ünitesi 125 beygir güç, 158 Nm tork üretebilirken turbo Diesel motor 130 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. Ağırlıkları 1.170 ile 1.280 kg arasında değişen araçlarda 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzımanlar kullanılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder