18 Mart 2012 Pazar

GTA Spano


2012 Cenevre otomobil fuarında seri üretim modeli sergilenen bir başka araç da İspanyolların ilk süperspor otomobili GTA Spano oldu. 2010 yılında sergilenen konsept versiyonuna benzeyen aracın performans verileri de belli oldu.

4.60 metre boya, 1.98 metre genişiğe ve 1.18 metre yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.8 metre olarak açıklandı. Gövdesinde bolca kullanılan karbon fiber sayesinde ağırlığı 1.350 kg'a kadar indirilebilen otomobilin yapısında titanyum ve kevlar da bulunuyor. Önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlara sahip olan araçta LED gündüz farları ve seviyesini otomatik olarak ayarlayabilen spoiler sunulmakta.


İç mekanı oldukça sade bir tasarıma sahip olan Spano'nun kokpitinde de karbon fiber kaplamalar görülebilirken deri ve Alcantara döşemeler lüks bir görünüm sunuyor. Dijital gösterge tablosu ile geçirgenliği ayarlanabilen cam tavanı fütüristik birer donanım gibi görünse de standart olarak sunulacak olan araçta ısıtma ve soğutmaya sahip koltuklar, dokunmatik navigasyon ekranı, elektrikli olarak inen güneşlikler, geriye doğru açılabilen ön bagaj kapağı, yan görüş kameraları ve Bluetooth bağlantısı bulunuyor.

Seviyesi otomatik olarak ayarlanabilen süspansiyon sistemi de standart donanımında yer alan aracın fren sisteminde 6 pistonlu kaliperler ve karbon seramik diskler görev yapıyor. 100 litre hacimli bir yakıt deposuna sahip olan aracın önde bulunan bagajı 100, arkadakiyse 200 litre hacim sunmakta.

Kompresör beslemeye sahip 8.3 litre hacimli v10 motoru 820 beygir güç, 960 Nm tork üretebilen arkadan itişli otomobil 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilirken maksimum süratinin 350 km/s'in üzerinde olduğu açıklandı. 7 ileri vitesli sıralı şanzımanı otomatik veya manuel kontrollü olarak ısmarlanabilen Spano'nun 99 örneği bulunacak.

2 yorum:

  1. teknik verileri ve sınırlı üretimi milyon euroluk olduğunu gösteriyor da o tasarım ve direksiyon nedir ya

    YanıtlaSil
  2. Evet, donanım da oldukça iyi ilk bakıldığında ama son ürün pek heyecan verici durmuyor malesef.

    YanıtlaSil