23 Eylül 2012 Pazar

Jeep Grand Cherokee SRT Limited Edition ve Compass Overland


Jeep'in sayısız özel versiyonuna iki yeni araç daha katıldı. Avrupa pazarında satışa sunulacak olan bu iki model teknik bir yenilik sunmasa da görünümde ufak tefek farklılıkları bulunmakta.

Piyano siyahına boyanmış parçalarıyla öne çıkan Grand Cherokee SRT Limited Edition'da ön panjur, kaput üzerinde bulunan havalandırma çıkışları, 20 inç çaplı jantlar, tamponda bulunan hava girişleri, ön kapılarda bulunan "Grand Cherokee" yazıları, Jeep logoları, stoplar arasında bulunan çıta ve difüzör bu renge boyanmış.


İç mekanında deri ve Alcantara döşemelerin yanında karbon fiber kaplamalar da dikkat çekerken deri kaplı sportif direksiyon simidinin arkasında vites değiştirme kulakçıkları bulunuyor. Zengin standart donanıma sahip olan araçta panoramik cam tavan, 825 Watt çıkış gücüne sahip, 19 hoparlörlü Harman Kardon müzik sistemi, adaptif hız sabitleme sistemi, kör nokta uyarısı ve kaza öneleme sistemi bulunuyor.

Kaputu altında bir yenilik barındırmayan aracın 6.4 litre hacimli v8 motoru 468 beygir güç, 624 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyede ulaşan SUV maksimum 257 km/s sürat yapabilirken 100 km/s'ten durağan hale geçmesi için 35 metre yeterli oluyor.


Marka'nın Paris'te sergileyeceği bir diğer araç da Overland donanımına sahip Compass. 18 inç çaplı jantlar ve kromajlı ön panjurdan başka tasarım farklılığı bulunmayan otomobilin iç mekanında da Overland logolu kapı eşikleri ve koltuk sırtlıkları dikkat çekiyor. Standart donanımı zengin olan araçta 368 Watt çıkış güçlü bir ses sistemi, 6.5 inç büyüklüğünde ekrana sahip navigasyon, Bluetooth bağlantısı, AUX ve USB port gibi aksesuarlar bulunuyor.


Kaputu altında görev yapan 2.2 litre hacimli turbo Diesel motorun 136 ve 163 beygir güç üretebilen iki versiyonunu sunan Jeep düşük güçlü modelde sadece önden çekiş sunarken diğerinde dört tekerlekten çekiş sistemini de donanıma katmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder