26 Eylül 2012 Çarşamba

Daihatsu D-R


Japon üretici Daihatsu'nun Endonezya'da tanıttığı konsept modeller arasına bir yenisi eklendi. Daha önce küçük MPV konsepti UFC ile dikkat çeken firma şimdi de küçük roadster konsepti D-R ile kendisinden söz ettiriyor.

Büyük ihtimalle Copen'in yeni nesil modellerinin ilk sinyallerini veren aracın iddialı görünüm sunan ön kısmında geniş panjur, splitter ve şık tasarımlı LED aydınlatma grubu dikkat çekerken çift renkli jantlar ve ön çamurluktan bagaj kapağına kadar uzayan şerit sportif görünümü pekiştirimiş.

Arka kısımda, neredeyse yere kadar uazayan LED stoplar, bir spoiler şeklinde biten bagaj kapağı, merkezi yerleşime sahip çift egzoz çıkışı ve plakalığı çevreleyen ızgara dinamik bir görüntü sergiliyor.


İç mekanı oldukça sade bir tasarıma sahip olan aracın alt kısmı düzleştirilmiş şık direksiyon simidi, koltuklar, kapı içleri ve ön konsolun tamamı gibi deriyle kaplanmış. Direksiyon simidinin arkasında vites değiştirme kulakçıkları bulunan araçta metal pedal seti, diklemesine yerleştirilmiş havalandırma kumandaları ve LCD ekrandan oluşan gösterge tablosu görev yapıyor.

Kaputunun altında Kei Car olmasını sağlayacak bir ünite bulunan araçta görev yapan 2 silindirli motor 600 cc hacimli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder