27 Eylül 2012 Perşembe

Audi Crosslane Coupé


Bir süredir fotoğrafları internette dolanan Crosslane Coupé sonunda Paris'te tanıtıldı. Markanın piyasaya sürmeyi düşündüğü Q2 modelinin konsept hali olarak nitelendirilebilecek aracın tasarımı diğer Q ailesi modellerine de ilham verecek.

Oldukça köşeli hatlara sahip bir araç olan Crosslane Coupé 4.21 metre boy, 1.88 metre en, 1.51 metre ve 2.56 metre aks mesafesi sunmakta. LED aydınlatma grubunun ince yapısı dikkat çekici olan aracın kaputu üzerinde şık görünümlü havalandırma delikleri bulunuyor. Şişkin çamurluklar ve büyük çaplı jantlarla sportif de görünen aracın tavanı yerinden çıkarak yolculara bir cabriolet kullanma zevkini de yaşatıyor.


Oldukça sade görünümlü bir arka yüze sahip olan aracın iç mekanında da sadelik hakim. Deri, karbon fiber ve metal parçalar birbiriyle uyumlu bir duruş sergilerken orta konsolda sadece havalandırma kumandalarının bulunması düğme çokluğunun önüne geçmiş. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve metal çerçeveli paspaslar gibi hoş aksesuarlara sahip olan otomobilin gösterge paneli tamamen dijital.


Turbo beslemeye sahip, 1.5 litre hacimli, 3 silindirli motoru iki elektrik motoruyla birlikte hareket sağlayan Crosslane Coupé 1.390 kg ağırlığa sahip. Karma kullanımda 177 beygir güç üretebilen araç 0'dan 100 km/s sürate 8.6 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 182 km/s.

Sadece elektrik motorlarıyla kullanıldığında 0'dan 100 km/s sürate 9.8 saniyede ulaşabilen aracın bu modda sunabildiği maksimum menzil 86 km. 17.4 kWh kapasiteli pillere sahip olan otomobil sadece elektrik motorlarını kullanarak 130 km/s sürat yapabiliyor.

1 yorum:

  1. Öne gömülü fakat profilden farların olduğu yerden açık olan ön ızgara fikri biraz F30'dan alıntı gibi geldi bana...

    YanıtlaSil