26 Eylül 2012 Çarşamba

Nissan Juke NISMO


Nissan'ın motorsporları departmanı NISMO, markanın ürün gamında bulunan modeller için geliştirdiği parçaları zaten satış sonrasında müşterilere sunuyordu. Araçlara sonradan uygulanan parçaların popülerliği arttıkça NISMO da yavaş yavaş fabrika çıkışı araçlara takılan parçalara yönelmeye başladı.

Bu yönelimin ilk meyvelerinden olan Juke NISMO daha ilk bakışta standart Juke'tan ayrılıyor. İlk olarak geçtiğimiz yıl sergilenen araçta NISMO logolu ön panjur, alt kısmında bir splitter bulunan, LED aydınlatmalı ve daha köşeli bir tasarıma sahip ön tampon, çamurluklar için ek parçalar, siyah renkli, 19 inç çaplı jantlar gibi detaylar sunan aracın alt kısmını dört bir yandan saran şerit ve yan aynalar kırmızı renkli.

Yan camların alt kısmında olduğu gibi kaput ve tavan üzerinde de değişik grafiklere yer veren Nissan yan etekleri büyütürken bagaj kapağına daha büyük bir spoiler de yerleştirmiş. Alt kısmına difüzör eklenen arka tampon üzerinde ek sis farı ve reflektör bulunurken daha büyük çaplı egzoz çıkışının iç kısmı da kırmızıya boyanmış.

Daha sert bir süspansiyon sistemine sahip olan otomobilin 1.6 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 215 beygir güç üretebiliyor. İki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek olan aracın motor hacmi 1.618 cm3 olduğundan saçma vergi sistemimiz yüzünden fiyatı da Türkiye'de uçuk olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder