17 Kasım 2011 Perşembe

Toyota Aqua ve Prius C


Hibrit araç ailesini genişletmekte kararlı olan Toyota, bazı pazarlarda Aqua, bazılarındaysa Prius C ismiyle satılacak olan yeni hatchback modelini tanıttı. Geçtiğimiz Ocak ayında tanıtılan konsept modelinden oldukça farklı bir görünüme sahip olan otomobil geniş iç mekanıyla dikkat çekiyor.

3.995 mm uzunluğunda, 1.695 mm genişliğinde ve 1.445 mm yüksekliğinde olan aracın aks mesafesi 2.550 mm olarak açıklandı. Şehir içerisinde ortalama yakıt tüketimi 4.7 litre/100 km olarak açıklanan araçta 1.5 litre hacimli benzinli motora küçük bir elektrik motoru eşlik ediyor.

Konsept halinde olduğu kadar olmasa da köşeli bir tasarıma sahip olan aracın yakıt tüketiminin düşük tutulmasında aerodinamik yapının da etkisi büyük. İç mekanında dagınık kokpit yapısına sahip olan otomobilin gösterge tablosu orta konsolun üst kısmına yerleştirilmiş.

4 yorum:

  1. konseptlikten seri üretime geçmiş hali mi yani bu? bir de yaris hsd vardı ona noldu? konsepti hiç bozmadan üretseler onu çok güzel olur gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Evet seri üretim hali bu oldu. Yaris'i de Avrupa için üretme ihtimalleri var ama bu kadar çeşitliliğe girer mi Toyota bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Yaris HSD, yakin zaman icinde seri uretime gececek fakat concept'inden biraz farkli olacak. Ornegin dis dikiz aynalari yerine kamera kullanma fikri icin henuz erken.
    Diger taraftan ciddi bir yakit ekonomisi ve dusuk COx emisyon orani olacak.

    YanıtlaSil
  4. HSD seri üretime geçerse jantları da küçülecektir.

    YanıtlaSil