11 Ocak 2011 Salı

Toyota Prius c


Toyota, Prius ailesini iyiden iyiye büyütmeye başladı. Prius v'nin ardından tanıtılan Prius c, markanın dinamik yüzü olarak yakıt tüketiminin yanında performansa da önem verenlerin tercihi olacak.

Köşeli hatları Prius v'den çok daha dikkat çekici olan konsept aracın ön camının hemen altına yerleştirilen farları ve ön tamponuna diklemesine yerleştirilmiş LED aydınlatma grubu dikkat çekici ayrıntılar arasında yer alırken tavanın ortasında bulunan panoramik kısım iç mekanı daha ferah bir hale getiriyor. Arka kapı kolları C sütununa gizlenen aracın büyük jantları, özel şekillendirilmiş yan etekleri ve küçük yan aynaları sportif kimliği pekiştiriyor. Otomobilin arka kısmına geçildiğinde yine dinamik hatlarla karşılaşılırken bagaj kapağının camdan üretilmesi arka görüşü iyileştiriyor.

İç mekanı da dışı gibi fütüristik bir görünüm sunan aracın orta konsolu bulunmazken kumandaların bir kısmı iki ön koltuğun arasına yerleştirilmiş. Oturma alanları telden üretilmiş olan koltuklar hafif yapılarıyla toplam 4 kişilik oturma kapasitesi sunuyor. Direksiyon simidinin ortası gibi üst kısmına da kontrol düğmeleri yerleştiren Toyota gösterge panelini tamamen dijital yaparken içeride bulunan kapı kollarını ilginç bir şekilde tasarlamış. Silindir şekilli kolların ortası döndürüldüğünde kapı kilitlenirken üst kısımlarında bulunan pim geriye doğru çekildiğinde kapılar açılıyor.

Motor gücü hakkında bir açıklama yapılmayan aracın hareket etmesini sağlayan ünitenin hibrit bir sistem olduğu belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder