11 Ocak 2011 Salı

Kia KV7


2011 Detroit otomobil fuarında konsept araç sergileyen tek Güney Koreli üretici Hyundai değil. Kardeş firma Kia'nın A.B.D.'de bulunan tasarım stüdyosunda şekillendirilen ve uzun süredir yakın çekim fotoğrafları basına dağıtılan KV7, SUV ile MPV arasında bir crossover kategorisinde bulunuyor.

Köşeli tasarımı ve 20 inç çaplı jantları ile güçlü bir görünüm sergileyen aracın far ve stop grubu LED teknolojisine sahip. Panoramik tavanıyla iç mekanı olduğundan daha da ferah görünen aracın en ilginç tasarım detayıysa kapıları. Ön kapıları alışıldık şekilde açılan KV7'nin arka kapıları yukarıya doğru açılıyor.

Aracın iç mekanında sadeliği ön plana çıkaran Kia, LED aydınlatmayı burada da kullanmış. Havada asılı duruyormuş gibi görünen koltuklarında özel döşeme kumaşları kullanılan aracın ön konsolunda sade bir tasarım kullanılırken direksiyon simidinin altı düzleştirilerek sportiflik öne çıkarılmış.

4.873 mm boya, 2.033 mm genişliğe, 1.729 mm yüksekliğe ve 3.100 mm aks mesafesine sahip olan aracın donanımında gizlenmiş gözler, hareketli gösterge tablosu ve kablosuz internet bağlantısı bulunuyor.

Motor olarak Optima'da da kullanılan, turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli üniteye sahip olan araç 285 beygir güce ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder