13 Ocak 2011 Perşembe

Mercedes-Benz SLK Serisi


İlk reklam filmi geçtiğimiz yıl internete sızan Mercedes SLK Serisi'nin resmi tanıtımı yapıldı. Hem dış hem de iç mekan tasarımında SLS AMG modelinin etkileri görülebilen araçta bu sınıf için ilk olan teknolojiler kullanılmış.

Far grubu ve yeni tamponları CLS ve SL Serilerine gönderme yapan 3. nesil SLK'nın ön panjuruysa SLS AMG'den alınmış gibi duruyor. Doğrudan kapılara entegre edilen yan aynalar daha aerodinamik bir yapı sergilerken arka kısımda, ikinci nesil modellere göre daha yayvan bir tasarım anlayışı izlenmiş.

İç mekanda diğer Mercedes modellerinden hatırlayabileceğimiz orta konsol ve sportif direksiyon simidi dikkat çekerken havalandırma ızgaralarının da SLS AMG'den alındığı görülüyor. İlk olarak ikinci nesil SLK modellerinde sunulmaya başlanan Airscarf isimli sistemin ikinci neslini kullanan araçta koltuk sırtlıklarına yerleştirilen fanlar sürücü ve yolcunun baş, omuz ve boyun bölgesini sıcak tutmayı kolaylaştırıyor.

Yeni teknolojiler arasında ilk dikkat çeken Airguide isimli sistem. Roadster araçlarda alışılmış şekilde iki koltuk arasına yerleştirilen rüzgar kesicinin iki parçaya bölünerek takla barları arkasına kaydırılmasından ibaret olan sistem sayesinde aracın üzeri açıkken rüzgardan korunmak çocuk oyuncağı. İkinci ilginç özellik de tavanla ilgili. Standart olarak gövde rengine boyanmış açılır tavana sahip olan aracın opsiyonel donanımında koyu renkli cam tavan bulunurken ek ödemeyle bu tavan Magic Sky Control isimli sisteme yükseltilebiliyor. Bu özelliğe sahip araçlarda Üst kısmı camdan üretilen tavanın koyuluğu bir düğme yardımıyla ayarlanabiliyor.

İlk olarak SLK 350 BlueEFFICIENCY modeliyle karşımıza çıkacak olan aracın 3.5 litre hacimli v6 motoru 306 beygir güç üretebiliyor. Maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılan aracın 0'dan 60 mil/s (96 km/s) sürate ulaşması 5.4 saniye sürüyor. Daha sonra piyasaya sürülecek olan SLK 250 BlueEFFICIENCY'de kullanılan aşırı beslemeli 1.8 litre hacimli motor 204 beygir güç üretebiliyor. Maksimum sürati yine 250 km/s'te sınırlandırılmış olan aracın 0'dan 96 km/s sürate ulaşması 6.5 saniye sürüyor. Almanya satış fiyatları sırasıyla 52.300 ve 44.256 Euro seviyesinden başlayan araçların ardından satışa sunulacak olan SLK 200 BlueEFFICIENCY'nin başlangıç fiyatının 38.675 Euro olacağı bildirildi. Bu araçta da aşırı beslemeye sahip 1.8 litre hacimli motor görev yaparken bu ünite 184 beygir güç üretebiliyor.

2 yorum:

  1. sls sahiplerini kızdırabilir

    YanıtlaSil
  2. SLS sahipleri günlük kullanım için alabilir bundan birer ikişer :)

    YanıtlaSil