10 Ocak 2011 Pazartesi

Ford C-Max Energi ve C-Max Hybrid


Ford, 2011 Detroit otomobil fuarı sırasında sergileyeceği iki hibrit C-Max modelini tanıttı. Energi ve Hybrid isimli araçlarla firma, Chevrolet Volt'u rakip olarak görmekte.

Hybrid isimli modelde kullanılan 2 litre hacimli benzinli motor, çıkış gücü henüz açıklanmayan bir elektrik motoruyla birlikte çalışıyor. İlk çalıştırmada sadece elektrik motoru çalışırken piller bittiğinde veya performans ihtiyacı arttığında benzinli motor devreye giriyor.

Energi adı verilern modelse ilk aracın prizden şarj edilebilen versiyonu. Aynı motor grubuna sahip olan Energi'nin piller tamamen bittiği hallerde, 120 Voltluk prizden 8 saatte şarj edilebiliyor. Menzili 800 km'nin üzerinde olması planlanan aracın elektrik motoruyla ulaşabileceği maksimum süratin en az 75 km/s olması planlanıyor.

Ortalama tüketim değeri 5.7 litre/100 km sınırının altına çekilecek olan Energi, Hybrid ile birlikte Avrupa'da satılan C-Max modellerinden farklı özellikler sunmakta. Daha önce Focus Electric'te gördüğümüz Aston Martin benzeri ön panjurla donatılan araçların donanımında bulunan fren enerjisi geri kazanım sistemi de sürücüye verdiği mesajlarla bu özelliğin optimum düzeyde kullanılmasını sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder