5 Eylül 2011 Pazartesi

Audi S8


Frankfurt’ta tanıtılacak konsept araçların yanında markaların yeni modelleri de dikkat çekecek. Bu modeller arasında özel bir öneme sahip olan S8 de bulunuyor. Yeni Audi A8 ailesinin en güçlü üyesi olan S8 dış görünümüyle olmasa da performansıyla dikkat çekmeyi başarıyor.
Yeni ön panjuru ve daha sportif tasarımlı ön tamponuyla dinamik bir görüntü elde eden S8’in ana hatlarında A8’den pek farklı olmadığı görülüyor. Yan eteklerin yanında arka tampon da makyajlanırken bu kısımda difüzör ve dört çıkış sunan egzoz sistemi dikkat çekiyor.

İç mekanda modele özel tasarlanan sportif koltuklar ve direksiyon simidi göze çarparken dışarıda olduğu gibi içeride de S8 ve V8T amblemleri bulunuyor. Kapı eşikleri ve gösterge tablosunda bulunan renkler de yenilenen aracın donanımıysa A8 ailesinde olduğu gibi oldukça zengin.

Standart olarak sunulan 20 inç çaplı jantlarının iç kısmında güçlü bir fren sistemine sahip olan otomobilin ön aksında 400, arka aksındaysa 365 mm çaplı fren diskleri görev yapıyor. Bu arada Audi, aracın opsiyonel donanımına 21 çaplı jantları da eklemiş.

Kaputu altında tamamen yeni bir motor görev yapan S8’in çift turbo beslemeyle donatılan 4 litre hacimli v8 ünitesi 520 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunan 1.975 kg ağırlığındaki araç 0’dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 250 km/s’te elektronik olarak sınırlandırılmış.

Düşük güç gerektiren kullanım sırasında sekiz silindirinin dördünü devre dışı bırakabilen otomobilin ortalama yakıt tüketim değeri 10.2 litre/100 km olarak açıklanıyor. Bu değer, daha önce kullanılan atmosferik emişli, 5.2 litre hacimli v10 motorun sunabildiğinden yaklaşık %23 daha düşük.

5 yorum:

  1. yeni audi modelleri artık heycanlandırmıyor beni ya. hani s8 için demiyorum, genel bi duygu kaybı audi'ye karşı. birbirine çok benzer, belli bir tasarım anlayışına körü körüne bağlı oldular.

    YanıtlaSil
  2. S ailesinin de biraz daha sportif görünmesini isterdim ben ki dış görünümde abartıyı sevmeyen birisi olarak söylüyorum bunu.

    YanıtlaSil
  3. kimse böyle bi arabanın 4.2 sn de 100 km ye çıkmasından bahsetmiyor

    YanıtlaSil
  4. ya biri su jantı soylesın bulamıyorum bunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OEM jant bunlar. Üretici sadece Audi'ye satıyor. Servisinden temin edilebilir. Veya Almanya'dan çıkma bakılacak ama ortalıkta çok bulunacağını zannetmiyorum.

      Sil