6 Ekim 2010 Çarşamba

Lotus City Car


Elite, Elan, Elise, Eterne ve Esprit konseptleriyle 2010 Paris otomobil fuarında fırtına gibi esen Lotus'un ilgi alanı sadece sportif otomobiller değil. İngiliz üretici aynı fuarda şehir trafiğinde kullanıcısına kolaylık sağlayacak küçük bir hibrit konsepti de tanıttı.

Yanında sergilendiği diğer Lotus konseptlerinin köşeli tasarım anlayışını sürdüren otomobilin merkezi yerleştirilen dörtgen şekilli egzoz çıkışı da yeni konseptlerde rastlanan bir özellik. Büyük jantlarıyla oldukça sportif bir görünüme sahip olan 4 kişi oturma kapasiteli otomobilde panoramik cam tavan da bulunuyor.

Ağırlığı 1.400 kg'ın altında tutulabilen otomobil sadece elektrikli kullanımda 60 km menzile sahip. 46 beygir güç üretebilen 3 silindirli ve 1.2 litre hacimli benzinli motoru sadece elektrik motoruna güç sağlamak için devreye girerken bu ünite  yardımıyla menzil 500 km'ye uzuyor.

Maksimum 220 beygir güç, 240 Nmtork üretebilen elektrik motorunun sürekli üretebildiği güçse 73 beygir. 0'dan 100 km/s sürate 9 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 170 km/s.

Arkadan itişli bir otomobil olan City Car'ın içten yanmalı motoru etanol ve metanolle de çalışabiliyor. 14.8 kWh kapasiteli pillere sahip olan aracın ortalama CO2 emisyon miktarıysa 60 gram/km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder