6 Ekim 2010 Çarşamba

Dodge Charger


Dodge Charger makyajlandı. Markanın tarihinde önemli bir yere sahip olsa da yeni modelleri, 40 yıl önceki ihtişamın gölgesinde kalan otomobil 2011 model yılına daha şık bir şekilde girecek.

Genel hatları aynı kalsa da ızgarası, farları ve tamponu makyajlanarak daha oturmuş bir yüze kavuşturulan aracın arka kısmında yapılan büyük makyaj sonrasında 69 model Charger ve güncel Challenger modellerini hatırlamamak mümkün değil. LED teknolojisine sahip arka aydınlatma grubu, bagaj üstü spoiler ve dörtgen şekilli egzoz çıkışlarıyla birlikte oldukça sportif birgörünüm sunuyor.

Yan kısımda belirgin hale getirilmiş dalgalı tasarım ve bombe açısı yeniden ayarlanmış tavan dikkat çekerken donanıma yeni jant seçenekleri eklenmiş. İç mekanda kullanılan malzemelerin çok daha kaliteli olduğunu belirten Dodge bu kısma ait fotoğraflarıysa henüz paylaşmadı.

Adaptif hız sabitleme sistemi, kör nokta uyarısı, geri görüş kamerası ve çarpışma uyarısı gibi yardımcı sistemlere sahip olan yeni Charger'ın egzoz sisteminin yaydığı sesin tonu üzerinde de oynanmış. Süspansiyon sistemi de elden geçirilen araca navigasyon destekli bir eğlence sistemi eklenmiş.

İlk etapta iki motor seçeneğine sahip olacağı açıklanan aracın küçük motoru 3.6 litre hacimli bir v6, büyüğüyse 5.7 litre hacimli bir v8. Büyük motorda bir silindir sırasını devre dışı bırakma özelliği bulunurken ek ücret karşılığında dört tekerlekten çekiş sistemi de donanıma eklenebiliyor.

Her biri ayrı ayrı seri numaralandırılacak olan otomobilden toplam 70 adet üretilecek. Araçların başlangıç fiyatıysa 85.512 Dolar olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder