4 Ekim 2010 Pazartesi

Seat IBE Paris


2010 Paris otomobil fuarı sırasında sergilenen elektrik motorlu konsept otomobiller arasına Seat logolu bir model de katıldı. IBE Paris isimli konsept şık tasarımıyla ileride üretilme ihtimaline de sahip bir araç.

Keskin hatlardan oluşan bir tasarım anlayışına sahip olan otomobil sportif bir görünüşe sahip. LED teknolojisine sahip olan ilginç tasarımlı farları, şişkin çamurlukları ve 19 inç çaplı jantlarıyla güçlü bir duruş sergileyen aracın boyu, 3.83, eni 1.77 ve yüksekliği 1.23 metre.

İç mekanı da oldukça fütüristik görünen otomobil 2+2 oturma düzenine sahip. Arka koltukları katlandığında düz bir bagaj zemini sağlayan otomobilin kokpitinde düğme kullanımı minimumda tutulurken orta konsolun sadece ince bir çubuktan oluşması dikkat çekiyor. Dar yan camlara rağmen B sütununun olmaması ve panoramik cam tavan iç mekanın havadar görünmesini sağlıyor.

LED ambiyans ışıklandırması ve açık renkli döşemelerle de ferah bir hava yakalanan iç mekanda parlatılmış alüminyumla kaplı direksiyon simidi, plastik temelli koltuklar ve dijital gösterge tablosu hoş görünen detaylardan bazıları.

Elektrik motoru 102 beygir güç, 200 Nm tork üretebilen otomobilin maksimum sürati 160 km/s olarak açıklanırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 9.7 saniye. 1.100 kg boş ağırlığa sahip olan otomobil 18 kWh kapasiteli aküleriyle 130 km menzil sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder