8 Ekim 2010 Cuma

FPV GT E


Ford Avustralya'nın sportif araçlar bölümü FPV (Ford Performance Vehicles), sportif görünümlü GT ve GT-P modellerinin ardından daha "ağır" bir duruşa sahip GT E modelini de tanıttı.

Diğer iki aracın aksine gövdesi üzerinde grafikler bulunmayan bu otomobilin ön panjur ve tamponunda bulunan petekli ızgaralar da mat tonda. Far ve sis farları arasında kalan alanları da siyaha boyanmamış olan GT E'de görev yapan 19 inç çaplı jantlar 10 kollu tasarıma sahip. Arka tamponunun tamamı gövde rengine boyanan aracın bagaj kapağı üzerinde küçük bir spoiler bulunuyor.

İç mekana geçildiğinde yan destekleri biraz daha alçak olan koltuklar haricinde dikkat çeken tek farklılık bu alanda seçilebilen iki döşeme rengi oluyor. Konsol ve kapı üzerinde alüminyum görünümlü kaplamalar bulunan kardeşlerinin aksine bu yüzeylerde ahşap görünümlü kaplamalara sahip olan GT E sanki sonradan modifiye edilmiş gibi duruyor.

Motor, süspansiyon, egzoz ve fren sistemi konularında kardeşlerinden farksız olan otomobilin kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli v8 motoru 455 beygir güç, 570 Nm tork üretebiliyor.

2 yorum:

  1. Onurcum uzun süredir yazayım diyorum vakit olmuyor populer haberler ekledin siteye çok iyi oldu bu populer haberler.Ama geç kaldın biraz bloglarda çok uzun süredir kullanılan bir gadget bu.Birde küçük tavsiye random post özelliginide kullanmanı tavsiye ederim eskilerden ne varmış ne eklemişssin geçmişteki modeller nasılmış şimdi ne hale gelmişler gibi bir degerlendirme yaparız.Sitenin alt kısımlarında yer vermek koşulu ile random postlar olsda benim hoşuma gider.Tabi bana göre katılırmısın sen bilmem.Otomobiller hakkında paylaştıgın herşey için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bence de güzel fikir fakat önce Blogspot'un böyle bir opsiyon sunması lazım. En popüler haberleri de yeni çıkardıkları gün aldım yan tarafa.

    YanıtlaSil