7 Ekim 2010 Perşembe

RSC Raptor GT


Günümüzde sadece Mazda'nın RX-8 modelinde görev yapan Wankel motoru bir süperspor otomobile hayat vermeye hazırlanıyor. Yüksek devir çevirebilme özelliğine sahip olan Wankel motorun birim hacimden çıkarabildiği güç etkileyici.

Tasarımını Ferrari 599 GTB Fiorano'dan alan otomobilin gövdesi karbon fiber ve cam elyafı gibi  malzemelerden üretilmiş. Bu sayede ağırlığı 1.100 kg'da tutulabilen otomobilde kullanılan değişken aerodinamik yapı sayesinde yüksek süratlerde yol tutuş daha da iyileşiyor.

İç mekanında da Ferrari'den esintiler taşıyan otomobilin gösterge tablosu da 599 GTB'den alınırken daha fazla veri gösterimi için orta konsola bir ekran daha yerleştirilmiş. Kendisini sürekli ayarlayabilen bir süspansiyon sistemine sahip olan otomobilde karbon-alüminyum alaşımlı şaft ve elektronik olarak kontrol edilen diferansiyel kilidi bulunuyor.

2.6 litre hacimli ve 4 rotorlu Wankel motoru Mazda'nın 90'lı yıllarda Le Mans'da yarıştırdığı araçlarda bulunan ünitelerle parça paylaşan aracın GT-S, RS, RSR ve N-Spec gibi değişik versiyonları bulunacak. Söz konusu modellere göre atmosferik, tek veya çift turbo beslemeyle donatılacak olan motor sırasıyla 500, 800 ve 1.200 beygir güç üretebilecek.

8 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla donatılacak olan otomobilin vites geçiş zamanlarıysa 25 ile 35 saniye arasında olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder