1 Ekim 2010 Cuma

Lotus Elan


Lotus'un eski isimleri hayata döndürme çalışmaları devam ediyor. Elite ve Esprit modellerinin ardından Elan ismini de yeniden kullanmaya başlayacak olan üretici eskiden olduğundan çok daha sportif bir araçla karşımıza çıkıyor. İlk neslinin üretimine 60'lı yıllarda başlanan ve Isuzu'nun sağladığı motorla donatılan son modelleri 90'lı yılların ortalarına kadar üretilen Elan hibrit bir güç ünitesiyle geri dönüş yapıyor.

Görünüm olarak 2010 Paris otomobil fuarında daha önce tanıtılan Elite, Esprit ve Eterne modellerine benzeyen aracın köşeli çizgileri şık görünürken üretilmesi beklenen 2+2 oturma düzenine sahip versiyonuyla tam bir GT havasına bürünüyor.

İç tasarım konusunda da fuarda sergilenen diğer Lotus modelleriyle kardeş olduğunu belli eden otomobilin yüksek yan desteklere sahip koltukları, düğmelerden neredeyse tamamen arındırılmış orta konsolu ve dijital göstergeleri sportifliği yansıtıyor.

Motor konusunda da eski modellerden oldukça farklı bir yol izleyen Elan, aşırı beslemeye sahip 4 litre hacimli bir v6 üniteye sahip istenildiği hallerde kinetik enerji geri kazanım sistemiyle de (KERS) donatılabilecek olan bu motor 450 beygir güç, 465 Nm tork üretebiliyor.

Arkadan itişli araç 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 310 km/s'i buluyor. 1.295 kg ağırlığında olan ve 2013 yılında piyasada olması beklenen aracın fiyatınınsa yaklaşık 75.000 Sterlin olması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder