1 Ekim 2010 Cuma

Lotus Eterne


Elite konseptiyle 2010 Paris otomobil fuarını sürprizle açan Lotus, ziyaretçileri daha da heyecanlandıracak modelleri birbiri ardına tanıtıyor. Sergilenen konseptlerden en çok dikkat çekeniyse markanın tek dört kapılı sedan modeli olması muhtemel olan Eterne.

Hem teknik hem de tasarım anlamında temelleri Elite'e dayanan Eterne keskin çizgilerden oluşan hatlarıyla çok şık görünen bir otomobil.Yan çizgisi Aston Martin Rapide'i andıran aracın arkasında yer alan büyük difüzör sportifliği vurguluyor.

Motor konusunda da Elite'e yönelen Lotus, bu otomobilde de aşırı beslemeye sahip 5 litre hacimli bir v8 motor kullanmış. 620 beygir güç, 720 Nm tork üretebilen motor 1.800 kg ağırlığında olan aracı 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaştırırken maksimum 315 km/s sürate izin veriyor.

Opsiyonel olarak fren enerjisi geri kazanım sistemiyle de donatılabilecek olan otomobil 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla sunulacak. İki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek olan otomobilin 2015 yılında piyasada olması ve 120.000 Sterlin civarında bir etikete sahip olması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder