1 Ekim 2010 Cuma

Lotus Esprit


Ve efsane geri döndü. Elite ve Eterne konseptleriyle 2010 Paris otomobil fuarında sürpriz yapan Lotus, uzun süredir merakla beklenen süperspor otomobili Esprit'i hayata döndürdü. Bu araçla birlikte markanın yeni yüzü de şekillenmeye başlarken İngiliz üreticinin gelecekte hibrit teknolojilere yöneleceği de kesinlik kazandı.

Elite ve Eterne kardeşler gibi köşeli fakat güçlü görünen bir tasarıma sahip olan yeni Esprit, LED teknolojisi kullanan aydınlatma grubu, cam tavanı, büyük difüzörü, merkezi konumlu çift egzoz çıkışı ve camlı motor kaputuyla etkileyici bir görünüm sunuyor.

İç mekana geçildiğinde Mclaren MP4-25'in etkileri hemen görülürken düğme sayısının en aza indirilmesi daha ferah bir kokpit oluşmasına yardımcı olmuş. Gösterge paneli dijital olan otomobilin kokpitinde deri döşeme ve karbon fiber kaplamalar sportifliği öne çıkarıyor.

Elite ve Eterne'de kullanılan aşırı beslemeli, 5 litre hacimli v8 motorla donatılan otomobil 620 beygir güç, 720 Nm tork üretebiliyor. Opsiyonel olarak kinetik enerji geri dönüşüm sistemiyle (KERS) donatılabilen 1.450 kg ağırlığındaki otomobil 7 ileri vitesli yarı otomatik bir şanzımana sahip.

Maksimum sürati 330 km/s olarak açıklanan arkadan itişli otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabiliyor. Piyasaya 2013 yılında sürülmesi planlanan aracın fiyatınınsa 110.000 Sterlin civarında olması planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder