1 Ekim 2010 Cuma

Lotus Elise


2010 Paris otomobil fuarında Lotus şovu devam ediyor. Elite, Esprit ve Elan gibi eski isimleri konseptlerle hayata döndüren üretici dört kapılı aracı Eterne ile birlikte güncel ürün gamında bulunan Elise'in de konsept halini fuarda sergiledi.

Markanın yeni yüzüne sahip olan Elise, keskin köşelerden oluşan tasarımıyla diğer konsept kardeşleri gibi etkileyici görünüyor. Güncel gamda Exige ismini alan coupé modeli de Elise model adıyla satılacak olan yeni versiyon yine Lotus'un giriş modeli olacak.

Standart olarak arkadan itiş sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılacak olan otomobilin yarı otomatik şanzıman opsiyonu da bulunacak. Araçta sunulacak olan bir diğer opsiyonel donanımsa Start/Stop sistemi olacak.

Aşırı beslemeye sahip olan 2 litre hacimli motoru 320 beygir güç, 330 Nm tork üretebilen aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.3 saniye sürerken maksimum sürat 270 km/s'i buluyor. 2015 yılında piyasada olması beklenen 1.095 kg ağırlığındaki otomobilin 35.000 Sterlin seviyesinden başlayan bir etiketle satılacağı düşünülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder