16 Haziran 2024 Pazar

Lexus GX Monogram


Lexus, ilginç bir konseptle karşımıza çıkıyor. Bu sefer aracı ilginç kılan şey sahip olduğu motor veya dikkat çekici tasarımı değil. Aspen Food & Wine Classic sırasında sergilenen otomobil lüks İngiliz SUV modellerine özenip tekerlekli bir piknik masasına dönüşmüş.

Füme gövde rengi, farklı jantları ve araziye daha uygun lastikleriyle dikkat çeken otomobilin logo ve armalarının haricinde kapı kolları da altın renginde sunuluyor. İnce yapılı port bagaj sabitleyiciler haricinde bagaj kapağının çift parçalı hale gelmesi ve yana doğru açılması dikkat çekici.

İç mekanda çift renkli deri döşemeler ve yine altın renginde sunulan parçalar dikkat çekerken ikinci koltuk sırasında tekli iki koltuk sunuluyor. Bu koltuklar arasında yer alan panelde mermer masa, bardaklıklar, buz üretici ve kahve makinası bulunuyor.

İptal edilen 3. sıra koltuktan kalan yere bol deri döşemeli paneller ve bir pizza fırını sığdıran Lexus, bagaj kapaklarının içerisini de mutfak ekipmanlarıyla doldurmuş. Bagaj yan camları da artık açılabilir kapaklara çevrilmiş ve altlarına bardaklar sabitlenmiş.

Kaput altındaysa tanıdık bir motor bulunuyor. GX 550'nin de kullandığı 3.4 litre hacimli, V6 motor, çift turbo besleme sayesinde 355 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor. 10 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi de donanımda bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder