18 Haziran 2024 Salı

Ford F-150 Lightning SuperTruck


Elektriklenme trendi yarış pistlerine de taşmaya başlayalı uzun zaman oldu. Bir taraftan Nürburgring rekorları kırılırken diğer taraftan bu tür otomobillerin asıl başarılı olacakları tırmanmalar giderek elektrikleniyor. Bu yıl koşulacak Pikes Peak'te de iddialı modellerden biri elektrikli olacak.

Direksiyonunda Romain Dumas'nın oturacağı bu F-150 Lightning, aslında pick up olma özelliğini çoktan kavbetmiş gibi görünüyor. Bu yarışta kullanılan diğer iddialı modellerdeki gibi splitter, spoiler, deflektör ve difüzörü dev boyutlarda olan otomobil 240 km/s süratte 2.7 tonun üzerinde yere basma kuvveti üretebiliyor.

Takla kafesiyle çevrelenen iç mekanı oldukça geniş hacim sunan otomobilde tek hamlede yerinden sökülebilen ve hem gösterge tablosu hem de kumandaların çoğunu üzerinde barındıran direksiyon simidi, ortaya doğru alınan yarış koltuğu ve yere sabitlenmiş pedal kutusu sunuluyor.

Karbon seramik fren diskleri ve magnezyum jantlara sahip olan araçta kullanılan üç elektrik motoru hem dört tekerlekten çekiş özelliği sağlıyor hem de 1.420 beygir güç üreterek aracın yarışı kazanması konusunda büyük fark yaratıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder