6 Aralık 2023 Çarşamba

Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+


Temmuz ayında üzerindeki örtü kaldırılan Mercedes CLE ailesinin daha güçlü seçenekleri de yavaş yavaş tanıtılıyor. AMG armalı ilk model, daha sonra tanıtılacak olan en güçlü seçeneklerin aksine 6 silindirli motorla donatıldığından bazılarına daha çekici gelebilir.

Panamericana ön panjura sahip daha agresif duruşlu tamponuyla öne çıkan modelin çift bombeli kaputunda bir de hava çıkışı yer alıyor. Önde 58 ,arkadaysa 75 mm genişleyen çamurlukların altında 19 veya 20 inç çaplı jantlar sunuluyor.

Ön çamurluklar ve arka tamponda sahte hava çıkışlarına sahip olan modelde ince bir spoiler ve farklı arka tampon alt bölümü kullanılmış. Dörtlü egzoz çıkışı da yuvarlak. Ayrıca yönlendirilebilir arka aks da aracın standart donanımları arasında.

İç mekanında karbon fiber trim parçaları, metal pedal seti, AMG spor direksiyon simidi, Alcantara döşemelere sahip sabit kafalıklı ön koltuklar, AMG'ye özel grafiklere sahip dokunmatik ekran ve gösterge tablosu ve farklı renklerde alınabilen emniyet kemerleri görülebiliyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli, benzinli motor bulunan araç 48 Volt hafif hibrit yardımcıya da sahip. 449 beygir güç ve overboost ile 600 Nm tork üretebilen modelde kullanılan 9 ileri vitesli otomatik şanzıman gücü dört tekerleğe aktarıyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 250 veya 270 km/s'te sınırlanabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder