6 Aralık 2023 Çarşamba

Bvlgari Aluminum Vision GT


Bu sefer Gran Turismo çılgınlığına kapılan marka otomotivin dışından geldi. Bvlgari tarafından ortaya çıkarılan konsept, 60'lı ve 70'li yılların İtalyan konseptlerine göndermeler yapıyor. Tasarımcılar arasındaysa Fiat ve Pininfarina'da çalışmış isimler var.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken otomobilin ön bölümünde hem ince yapılı LED gündüz aydınlatmaları hem de kapaklı LED far şeridi yer alıyor. Tek bijonlu jantlar aynı zamanda aerodinamik bir tasarıma sahip. Şık barchetta yan aynalarla tavana sahip değil ve ön camı da çok alçak kesilmiş. Takla barları, merkezi yerleşime sahip tek egzoz çıkışı, seviye ayarlı spoiler ve difüzör çıkışı diğer detaylar arasında.

Yüksek yan destekler ve sabit kafalıklara sahip yarış koltuklarıyla dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri dışardan bile görülebiliyor. Sade hatlı kokpitin köşelerinde yan kameraların yansıttığı görüntüler varken havalandırma kumandalarının fiziksel düğmelere sahip olduğu gözlerden kaçmıyor.

Üç kollu direksiyon simidinin arkasında, modele ismini veren saati andıran bir hız göstergesi yer alırken devir göstergesinde kırmızı çizginin 9.000 d/s sonrasında başladığı görülebiliyor. Kapıları açmak için düğmelere basılması yeterli olurken havalandırma ızgaraları da klasik İtalyan tasarımlarını andırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder