10 Ağustos 2023 Perşembe

BMW 7 Serisi ve i7 Protection


BMW'nin büyük sedan modeli 7 Serisi ve elektrikli kardeşi i7 zırhlı versiyonlarına kavuştu. Bu tip araçların çoğunda olduğu gibi dış görünüşünde büyük farklılıklar sunmayan ikili, artan ağırlıkları nedeniyle ciddi şekilde yavaşlamış.

Az da olsa yükseltilen gövde üzerinde farklı yerlere çakarlar yerleştirebilen BMW, Michelin PAX lastikleri 20 inç çaplı jantlarla eşleştirse de bu jantlar araca bir boy küçük gelmiş gibi görünüyor. Dışarıdan bakıldığında fark etmesi zor olsa da arka kapıda yer alan kelebek camı da iptal edilmiş. Kapılara da ağırlık artışı sonrasında açıp kapama yardımcı pistonları eklenmiş.

VR9 balistik koruma sunan otomobil dron saltırılarına ve el bombalarına da dayanıklı. Gövde altı da korumayla kaplanan araçların yakıt depoları da kendi kendisini tamir edebilen sisteme sahip. Hem manuel hem de otomatik olarak devreye girebilen yangın söndürme sistemi ve arka kapı camlarında yer alan perdelerin yarım açılmasını sağlayan "casus modu" donanımda yer alıyor.

Benzinli seçeneğin kaputu altında görev yapan 4.4 litre hacimli, çift turbo beslemeli V8 ünite 530 beygir güç, 750 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 6.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 210 km/s. i7'deyse 544 beygir güç, 745 Nm tork üretebilen çift elektrik motoru kullanılsa da bu değerler 9 saniye ve 160 km/s oluyor. Her iki otomobilin de fren ve süspansiyon sistemlerinde güçlendirmeye gidilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder