10 Ağustos 2023 Perşembe

Kia K3


Sedan pazarı giderek küçülüyor olsa da bazı markalar alışkanlıklarından dönmüyor. Bazı pazarlarda Cerato ve Forte olarak da görülen modeli K3'ün yeni neslini tanıtan Kia da bu markalar arasında yer alıyor.

Önden bakıldığında ilginç far tasarımıyla dikkat çeken otoobilin tampon tasarımı da agresif. 17 inç çaplı jantlara sahip olan K3, çamurluk ve kapı altlarında kullanılan siyah korumalarla SUV modellere de göz kırpıyor. Arkaya doğru açı alan tavanı ve ilginç C sütunu tasarımı da modelin öne çıkan detayları arasında.

Kısa tutulan bagaj kapağı ve Polestar modellerini andıran stoplarıyla da dikkat çeken otomobilin bagaj kapağı ucu spoiler biçimli. Boyu 4.545 mm, eni 1.765 mm, yüksekliği 1.475 mm olan otomobilin aks mesafesi 2.670 mm olarak açıklanıyor.

İç mekanı hem modern hem de sade görünen K3'te iki kollu direksiyon simidi, dijital gösterge tablosuyla bitişik dokunmatik ekran, çift renkli döşemeler ve açık renkli trim parçaları öne çıkan detaylar. Havalandırma ızgaraları da köşelere şık bir şekilde saklanmış. Aracın bagaj hacmiyse 544 litre.

Meksika'da tanıtılan K3, bu ülkeye uygun motor seçeneklerine sahip. Atmosferik emişli 1.6 ve 2 litre hacimli, benzinli motorlar sırasıyla 123 ve 152 beygir güç üretebiliyor. Her iki motor da 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilirken manuel şanzıman sadece küçük hacimli üniteyle alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder