22 Kasım 2022 Salı

Toyota Innova Zenix


SUV ile MPV'nin en ilginç karışımlarından olan Toyota Innova yeni nesline kavuştu. Merdiven şasiyi bırakıp modern TNGA platformuna geçiş yapan model üç koltuk sırası ve hibrit güç ünitesi sunmaya devam ediyor.

Hafifçe makyajlanmış gibi bir duruşa sahip olan yeni modelin ön bölümünde markanın diğer SUV araçlarının büyük ön panjuru ve LED farlarını görmek mümkün. Şişkin çamurluklarında ince yapılı korumalar bulunan aracın kaputu da bir çift bombeye sahip.

4.755 mm boya, 1.850 mm ene ve 1.795 mm yüksekliğe sahip olan aracın taban yüksekliğiyse 185 mm. Arka tasarımında spoiler, çıkıntı yapmayan tampon ve bagaj kapağına taşan stoplar dikkat çeken aracın aks mesafesi eski nesil örneklere oranla 100 mm artışta.

İç mekana geçildiğinde üç koltuk sırası ve panoramik cam tavan gibi donanımlara sahip olduğu görülebilen aracın orta konsolu vites kolunu da barındıran bir tasarıma sahip. Gösterge tablosununsa orta bölümü dijital.

Kaput altında iki motor seçeneği bulunan Innova'nın 2 litre hacimli, benzinli ünitesi 175 beygir güç üretebilirken aynı hacimli benzinli motora sahip hibrit ünite 186 beygir gücünde. Önden çekişli modellerde sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder