22 Kasım 2022 Salı

Ford Tourneo Custom


Ford, ticari model ailesini yenilemeye devam ediyor. Mayıs ayında yenilenen Transit Custom modellerinin ardından bu araçların binek seçenekleri de yeni nesillerine kavuştu. Tourneo Custom da artık elektriklenmiş şekilde satın alınabilecek.

Tasarımı Transit Custom'dan farklı olmayan araçlarda büyük ön panjur ve bu panjur üzerinden birbirine bağlanan LED farlar bulunurken farklı donanımlarda farklı gövde korumaları, tamponlar ve çapları 19 inçe kadar ulaşan jantlar kullanılıyor. Örneğin Active donanımı, siyah renkli gövde korumalarıyla öne çıkıyor.

İç mekana geçildiğinde, ön bölümün van kardeşinden alındığı görülebilirken arkada raylı ve ters döndürülebilir koltuklar bulunuyor. Cam tavan ve yine tavana yerleştirilen havalandırma ızgaraları haricinde 14 hoparlörlü B&O ses sistemi donanıma eklenebiliyor. Direksiyon simidinin araç durağan haldeyken katlanıp bir masaya dönüşebildiğini de ekleyelim.

Kaputu altında yer alan motorlar 2 litre hacimli Diesel üniteyle başlayan Tourneo Custom, bu ünitenin 136, 150 ve 170 beygir güç üretebilen seçeneklerini sunuyor. Daha çok çekiş arayan müşteriler, 8 ileri vitesli otomatik şanzımanlı seçeneklerde dört tekerlekten çekiş sistemi alabilirken 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan önden çekişli araçlarda limitli kaydırmalı diferansiyel tercih edilebiliyor.

Kuga PHEV'nin şarj edilebilir hibrit sistemini kullanan Tourneo Custom'da 2.5 litre hacimli, benzinli motor ve 11.8 kWh kapasiteli bataryalar görev yapıyor. Bu bataryalar araca 50 km elektrikli menzil sunabiliyor. Elektrikli versiyonsa 217 beygir güç, 415 Nm tork sunabiliyor. 74 kWh kapasiteli bataryalarla 370 km menzil sunan araç 11 kW AC ve 120 kW DC şarjı destekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder