22 Kasım 2022 Salı

Abarth 500e


Fiat'ın ardından Abarth da elektriklendi. Markanın ilk elektrikli aracı, tahmin edileceği gibi Fiat 500e temelleri üzerine geliştirilmiş. Daha agresif bir duruşa sahip olan modelin gücünde artış olsa da aradaki fark herkesi mutlu edecek düzeyde olmayabilir.

Alt bölümüne splitter eklenmiş ön tamponu daha sportif bir tasarıma kavuşan otomobilin 500e logoları Abarth yazılarıyla değiştirilirken birçok noktada üreticinin akrep armaları da görülebiliyor. 18 inç çaplı jantlar ve arka tampon altında yer alan difüzör çıkışı da modele özel.

İç mekanda arma değişiklikleri haricinde dijital gösterge panelinin grafikleri güncellenirken kokpitte Alcantara döşemeler görülebiliyor. Sabit kafalıklı ön koltuklar ve metal pedal seti de Abarth'a özel. Direksiyon simidinin de deri ve Alcantara kaplı olduğunu belirtelim.

Elektrik motoru 155 beygir güç, 235 Nm tork üretebilen Abarth 500e'nin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 7 saniye sürüyor. Fiat armalı kardeşi gibi 42 kWh kapasiteli bataryalara sahip olan model 85 kW hızlı şarjı destekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder