30 Eylül 2020 Çarşamba

Mercedes-Benz E Serisi L


Mercedes modellerine yeni bir katılım var. Aslında Mart ayında tanıtılan makyajlı E Serisi, Çin'de uzun aks mesafesine sahip seçeneğine de kavuştu. Modelin arka koltukları standart S Serisi'ni aratmayacak gibi görünüyor.

Ana hatlarında bir değişiklik olmasa da 121 mm uzayan gövdesi 5 metre üzerinde boy sunan otomobilin aks mesafesi de 140 mm artış yaşamış. Bu değişimi gizlemek için arka kapıların şekli değiştirilirken bu kapıların camları tek parça olarak tasarlanmış. Kelebek camlarsa gövdeye dahil edilmiş.

İç mekana geçildiğinde, önde bir yenilik sunmayan aracın arka koltukları bir S Serisi havası veriyor. Üç kişilik koltuğun orta bölümü katlandığında ortaya, bilgi eğlence sisteminin birçok fonksiyonunu kumanda edebilen bir dokunmatik ekran çıkıyor. Araçta kenarlarda yer alan arka koltukların elektrikli, hafızalı, masajlı, ısıtma ve soğutmalı alınabildiğini de belirtelim.

Kaputu altında sadece turbo beslemeli benzinli motorlar yer alan E Serisi L'in 1.5 litre hacimli ünitesi 184 beygir güç, 280 Nm tork üretebiliyor. 2 litre hacimli motorun 258 ve 300 beygir güç üretebilen seçenekleri sırasıyla 370 ve 400 Nm tork üretebiliyor. En düşük ve en yüksek beygir gücü sunan motorlar dört tekerlekten çekişli olarak alınabilirken küçük hacimli motor ve 258 beygir gücündeki ünite arkadan itişli olarak tercih edilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder