29 Eylül 2020 Salı

BMW 4 Serisi Cabrio


BMW'nin yeni model tanıtımı devam ediyor. Son zamanlarda iki kapılı araçları üzerinde duran Alman üreticinin sıradaki ürünü, özellikle ön bölüm tasarımıyla fikirleri bölen 4 Serisi'nin üzeri açılabilen seçeneği.

Dış tasarımında büyük bir sürpriz sunmayan otomobilin hatları, genel olarak sabit tavanlı kardeşininkiyle aynı. Standart olarak 19 inçe kadar olan jant çapları haricinde tavan yapısı da gözlerden kaçmıyor. Önceki neslin aksine metal olmayan tavan farklı bir yapıya sahip ve yay gibi gerildiğinden katlanma noktaları belli olmuyor. 18 saniyede açılıp kapanabilen parça bu işi 50 km/s sürate kadar yapabiliyor.

İç mekanda da 3 ve 4 Coupé'nin detaylarını görmek mümkün. 3 bölgeli havalandırma sistemi ve ön koltuklar için enseye sıcak hava üfleme fonksiyonu standart olarak sunuluyor. Tavan pozisyonuna göre 300 ile 385 litre arasında değişen bagaj hacmi, katlanabilen arka koltuk sırtlıkları sayesinde genişletilebiliyor. Araçların ağırlık dağılımıysa 50:50 olarak açıklanıyor.

Kaput altında 2 ve 3 litre hacimli benzinli ve Diesel ünitelere yer veren 4 Serisi Cabrio'da benzinli üniteler 184 ile 374 beygir arasında güç, 300 ile 500 Nm arasında tork üretebiliyor. Diesel seçeneklerse 190 beygir güç ve 400 Nm torktan başlayıp 340 beygir güç, 700 Nm tork değerine kadar tırmanıyor.

Bütün araçlarda 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunan BMW, 6 silindirli motorlarda dört tekerlekten çekiş sistemini de standart donanıma dahil etmiş. Ayrıca bütün Diesel seçenekler ve 6 silindirli benzinli araçta 48 Volt hafif hibrit sistem kullanılıyor. Bu sistem, gerekli durumlarda 11 beygirlik katkı sağlayabiliyor.

1 yorum:

  1. farları bmw gibi değil. hatlar yumuşak. citroen ds 3 tesne mi sense neydi o çekirgeye benzeyen abuk araba. aynı öyle bi tipi var.

    YanıtlaSil