10 Ağustos 2020 Pazartesi

Maserati Ghibli ve Quattroporte Trofeo


Maserati'nin en dinamik araç ailesine yeni üyeler katılıyor. Trofeo arması, Levante'nin ardından iki sedan seçenek Ghibli ve Quattroporte'de de görev yapmaya başladı. Araçlar, İtalyan markanın şimdiye kadar ürettiği en hızlı dört kapılı modeller.


Tasarımlarında ufak tefek yenilikler görülebilen otomobillerden Ghibli Trofeo'da daha agresif görünen, büyümüş hava girişlerine ev sahipliği yapan ön tampon, siyah renkli ön panjur, 21 inç çaplı jantlar, hava çıkışlarına sahip kaput, siyah renkli, dörtlü egzoz çıkışları, iç desenleri değişmiş LED stoplar, biraz daha büyüyen spoiler ve tampona eklenen difüzör görülebiliyor.


Her iki otomobilde de yan hava çıkışları ve C sütununda yer alan armada kırmızı renkli süslemeler kullanan Maserati gövde renklerine de eklemeler yapmış. Ghibli'de yapılan yenilikleri aynen uygulayan Quattroporte Trofeo'nun jant tasarımları farklılaşırken bagaj kapağı üzerine de yeni bir spoiler eklenmemiş.


İç mekanda da ikilinin sunduğu farklılıklar paralel. Karbon fiber trim parçalarına eşlik eden farklı desenlerdeki deri döşeme kontrast dikiş iplikleri sayesinde daha şık duruyor. Ayrıca otomobillerde sunulan vites kolları da yenilenmiş.


Kaputları altında yer alan ve Ferrari tarafından üretilen V8 motoru Levante Trofeo'dan ödünç alan sedanlar 3.8 litre hacimli ve çift turbo beslemeli üniteden 590 beygir güç, 730 Nm tork alabiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan araçların her ikisi de 326 km/s maksimum sürate ulaşabilirken 0-100 km/s deparları Ghibli'de 4.3, Quattroporte'de 4.5 saniyede tamamlanıyor. Hızlanma konusunda araçların Levante Trofeo'nun gerisinde kalma nedeniyse arkadan itişli olmaları.

3 yorum:

  1. maserati gitgide daha güzel modellee yapıyor. dış tasarım zaten özgündü. artık iç tasarım da çok güzel gözüküyor.


    onur bey konu dışı bi' sorum var size. ford s-max mı büyük, ford galaxy mi? farkları nelerdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galaxy, S-Max'in bir boy büyüğü. Özellikle baş mesafesinde büyük fark var.

      Sil
  2. Quattroporte'yi canlı gördüm. F sınıfı almanların long versiyonlarından daha uzun gibiydi. çok uzundu.

    YanıtlaSil