13 Ağustos 2020 Perşembe

Hyperion XP-1


A.B.D.'den bir hiper otomobil daha geliyor. Üstelik bu sefer araç alternatif yakıtla çalışıyor. Ayrıca firma tarafından açıklanan verilere bakılırsa ilginç teknolojiler kullanan modelin menzili de oldukça yüksek.

Abartılı dış tasarımı, 2050'den gelen bir Bugatti'yi andıran otomobil sivri burun yapısı, geniş cam yüzeyleri, yanda yer alan güneş panelleri, 20 ve 21 inç çaplı jantları, yuvarlak hatları ve LED aydınlatma grubuyla çok dikkat çekici. Frenlerdeyse 457 ve 432 mm çaplı karbon seramik diskler görev yapıyor.


İç mekanı detaylandırılmamış olan prototipte kabine, yukarıya doğru açılan kapılar yardımıyla geçildiği görülebiliyor. Ayrıca bolca karbon fiber ve titanyumla güçlendirilmiş kompozit malzemeye sahip aracın dokunmatik ve holografik ekranı yaklaşık 2.5 metre uzunluğa sahip. Kullanılan malzemeler sayesinde araç ağırlığı da 1 tonun biraz üzerinde tutulabilmiş.


Seviye ayarlı süspansiyon sistemine sahip XP-1 yakıt olarak hidrojen kullanıyor. Birden fazla elektrik motoruyla dört tekerlekten çekiş sistemi sunan otomobil 3 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış. 0-100 km/s hızlanması yaklaşık 2.2 saniyede tamamlanan modelin maksimum süratinin 356 km/s'in üzerinde olacağı belirtiliyor. Sunulacak menzilse 1.600 km'yi aşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder