12 Nisan 2019 Cuma

Audi S6 ve S7 Sportback


Audi'nin sportif model ailesi genişliyor. A6 ve A7 Sportback'in yeni nesillerini geçtiğimiz yıllarda tanıtan Alman üretici şimdi de bu araçların "S" ekli versiyonlarını sergileyecek. İlginç olansa modellerin farklı pazarlarda farklı motorlara sahip olması.

Görünümlerinde daha agresif duran tamponlar ve ön panjurlar bulunan otomobillerde 20 inç çaplı jantlar ve dörtlü egzoz çıkışları da standart olarak sunuluyor. Yan etekler ve gri renkli yan aynalar da S ailesinin farklılıkları arasında.


Fren sistemleri güçlendirilen modellerde 6 pistonlu kaliperler ve önde 400, arkadaysa 350 mm çaplı diskler kullanılıyor. Karbon seramik diskler alınırsa arkada çaplar 370 mm'ye ulaşıyor ve toplamda ağırlık 9 kg azalıyor.


İç mekanda büyük bir sürpriz sunmayan otomobillerde daha bol metal trim parçası kullanılırken alt kısmı düzleştirilmiş, S logolu direksiyon simidi ve metal pedal seti gibi farklılıklar dikkat çekiyor.


Avrupa'da kaputlarının altında 3 litre hacimli bir V6 turbo Diesel motor bulunan otomobiller 350 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sisitemi de standart. S6 Sedan 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyede ulaşabilirken S6 Avant ve S7 Sportback aynı işi 5.1 saniyede yapıyor. Maksimum süratlerse 250 km/s'te sınırlı.


Avrupa dışında satılacak modellerde 2.9 litre hacimli, benzinli bir V6 kullanacak olan Audi, bu motordan 450 beygir güç, 600 Nm tork alabiliyor. Aracın daha detaylı verileriyse önümüzdeki günlerde belli olacak.

1 yorum:

  1. Audi aştı iyice...'Teknoloji ile bir adım önde'

    YanıtlaSil