8 Nisan 2019 Pazartesi

Jeep J6 ve M-715 Five-Quarter


Moab Easter Safari için her yıl farklı konseptler geliştiren Jeep bu yıl da geleneği bozmadı. Organizasyona 6 farklı konseptle katılan üreticinin dört modeli, standart Gladiator'ın geliştirilmiş versiyonları olsa da ikisi oldukça farklı.

J6 olarak isimlendirilen konseptle iki kapılı bir Gladiator'ın nasıl görüneceğini bizlere gösteren Jeep bu araçta kısa ön tampon, bullbar, vinç, 17 inç çaplı çelik jantlar, 37 inç çaplı lastikler, ön ve arkaya bakan LED spotlar, kasa barı, yan gövde koruyucu borular ve yedek lastik eklenmiş kasa gibi detaylar kullanmış.


5.105 mm uzunluğa sahip olan modelin kasası, Gladiator'da kullanılandan 305 mm daha uzun. 2.916 mm'lik aks mesafesini de Wrangler JL ile paylaşan modelde yükseltme kiti de görev yapıyor. 3.6 litre hacimli V6 motoruysa tanıdık.

1968 model bir M-175 görünümüne sahip restomod ise çok daha farklı bir araç. Yine iki kapılı olan model Gladiator temelli ve alüminyumdan üretilen bir kasaya sahip. Açılır tavanı yaklaşık 9 cm alçaltılan aracın ön bölümü karbon fiberden üretilmiş.


Çelik tamponlar ve yan korumaların yanında LED aydınlatma grubuna da sahip olan konseptin 20 inç çaplı jantlarını 40 inç çaplı lastikler sarıyor. Yeni akslar, helezon yay kullanan süspansiyon sistemi ve şeffaf kasa kapağı da diğer detaylar arasında.


Modeli asıl farklı kılansa kaputu altında yatan motor. Kompresör beslemeye sahip, 6.2 litre hacimli V8 motor 717 beygir güç üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder